top of page

SPECIALISATIES

Manuele therapie Sportkinesitherapie

Algemene kinesitherapie:

Dit zijn behandelingen van courante aandoeningen waarbij we met behulp van mobilisaties en oefentherapie terug “leren” bewegen en dit trachten te integreren in een gezonde levensstijl.

 

Manuele therapie:

Deze specialisatie is gericht op klachten van het bewegingsapparaat zoals de wervelkolom, de bovenste- en onderste ledematen. De meest gekende klachten zijn de volgende: hoofd- en nekklachten, rugklachten, bekkeninstabiliteit, duizeligheid, overbelasting en sportblessures.

 

Sportkinesitherapie:

Behandelingen voor sport gerelateerde blessures naar aanleiding van een ongeval of chronische letsels. Indien nodig kan er een persoonlijk oefenschema worden opgesteld om op korte en lange termijn verder te kunnen blijven sporten.

 

Pre- en postnatale kinesitherapie:

Het begeleiden van vrouwen voor, tijdens en na een bevalling op verschillende niveaus. Indien nodig wordt de partner bij deze begeleiding betrokken. Deze behandeling gaat van manueel therapie en oefentherapie tot herstarten met sporten. Ieder op zijn eigen tempo.

 

Respiratoire kinesitherapie:

We richten ons op patiënten met ademhalingsproblematiek. Bij kinderen hanteren we de autogene drainage technieken om de longen van de patiënten zo snel mogelijk slijm vrij te krijgen.

 

Triggerpuntbehandeling:

Deze myofasciale therapie behandelt de pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van de spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, triggerpunten genoemd met soms uitstraling als gevolg. Dit kan behandeld worden door verschillende technieken: Dry needling, stretching, warmte, ….

 

Temporomandibuaire kinesitherapie:

Dit is een behandeling voor aandoeningen aan het kaakgewricht. De meest gekende klachten zijn de volgende: tandenknarsen, gespannen kauwspieren, hoofdpijnen, tandpijn...

 

Vestibulaire therapie:

Deze vorm van behandelen is gespecialiseerd in het herstellen van klachten die hun oorzaak vinden in het evenwichtsorgaan. Van draaiduizeligheid tot positie vertigo.

 

Manuele lymfedrainage:

Dit is oedeemtherapie die kan helpen voor heel het lichaam. Het heeft tot doel het lymfestelsel te verbeteren en het oedeem te laten afnemen.

bottom of page